Korte Instructies

Beugels kapot:
Wanneer er aan de beugel iets stuk gaat (de draad kan breken, of een bracket of ringetje gaat los), wacht dan niet tot de volgende afspraak, maar bel ons! Wij vinden altijd wel een momentje om het te herstellen.

Op vakantie:
Knip eventueel een uitstekend draadje van een vaste beugel met een kniptangetje (nagelknipper of zijkniptangetje) weg, of buig het wat om. Nadien repareren wij het wel weer! Uitneembare beugels kunnen bij problemen een paar dagen uitgelaten worden.

Snoep:
Snoep is niet alleen schadelijk voor de tanden, maar ook, omdat het meestal hard is of kleeft, voor de beugel. Het verbuigt de draad en er kan een bracket los raken. Pas er dus mee op! Als er vaak brokken zijn met de beugel kan de behandeling langer duren! Kies bij voorkeur suikervrije vormen van snoep, liefst met de zoetstof Xylitol.

Frisdrank:
DRINK HET MET MATE! Let er vooral op dat ‘light’-varianten gebruikt worden, daar deze geen suiker bevatten. De zuurgraad van de meeste frisdranken is ongunstig voor het tandglazuur. De zuurgraad of Ph waarde alleen bepaalt niet de mate van schadelijkheid, ook het soort zuur en andere stoffen die aan een limonade zijn toegevoegd zijn van belang. Dit maakt het geven van een allesomvattend advies erg moeilijk. Drink bij voorkeur water, melk of thee (zonder suiker of met een zoetje). Een light siroop welke heel sterk verdund wordt, is ook minder schadelijk dan een gewone frisdrank of limonade.

Controle:
Bij de behandelingen en controles zijn de ouders welkom in de behandelruimte. Wanneer u verhinderd bent en u wilt op de hoogte worden gehouden van de vorderingen dan kunt u contact met ons opnemen. Wanneer u vragen heeft dan kunt u deze ook even vooraf aan de receptioniste doorgeven (0165-558889 of receptie@orthoroosendaal.nl)